De top van de Mauna Loa ligt zo'n 4.100 meter boven de zeespiegel. Bij haar laatste uitbarsting in 1984 bereikte een lavastroom van zo'n 25 kilometer het dorp Hilo.
Volledig scherm
De top van de Mauna Loa ligt zo'n 4.100 meter boven de zeespiegel. Bij haar laatste uitbarsting in 1984 bereikte een lavastroom van zo'n 25 kilometer het dorp Hilo. © Twitter/@USGSVolcanoes

Grootste vulkaan ter wereld na 40 jaar weer uitgebarsten

Wetenschap & planeetVeertig jaar lang was de vulkaan Mauna Loa op Hawaï in rust, maar zondag even voor middernacht lokale tijd is hij weer uitgebarsten. Dat meldt het Amerikaanse instituut voor seismologische meting (USGS).

  1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
    TV

    “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

    Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.