Kiyoshi Kimura, eigenaar van een grote sushiketen, won de voorbije zes jaar de nieuwjaarsveiling. In 2013 telde hij een recordbedrag van 1,3 miljoen euro neer. Dit jaar poseerde hij met een tonijn van 190 kg, niet de winnaar, maar toch ook niet slecht.
Volledig scherm
Kiyoshi Kimura, eigenaar van een grote sushiketen, won de voorbije zes jaar de nieuwjaarsveiling. In 2013 telde hij een recordbedrag van 1,3 miljoen euro neer. Dit jaar poseerde hij met een tonijn van 190 kg, niet de winnaar, maar toch ook niet slecht. © AFP

Grootste vismarkt ter wereld die tonijn veilde voor 1,3 miljoen verhuist naar nieuwe spot van 4,5 miljard in Tokio

Vijf jaar geleden ging de duurste blauwvintonijn ooit er onder de hamer voor maar liefst 1,3 miljoen euro. Het recordbedrag werd geboden op de vismarkt van Tsukiji in het centrum van Tokio, ook "Wall Street van de vis" genoemd. Die verhuist in oktober naar een stek in het oosten van de grootstad, een investering van zo'n 4,5 miljard euro. Business Insider ging wandelen op de bekende vismarkt, nog vóór ook de toeristen erop mogen.

0 reacties

 1. ‘Kattenman van Aleppo’ redde honderden kattenlevens tijdens Syrische Burgeroorlog, nu haalt hij ook katten vanonder het puin na de aardbevingen in Syrië
  9

  ‘Kattenman van Aleppo’ redde honderden kattenle­vens tijdens Syrische Burgeroor­log, nu haalt hij ook katten vanonder het puin na de aardbevin­gen in Syrië

  De ‘Kattenman van Aleppo’ redde door de jaren heen honderden katten uit noodsituaties in Syrië. Hij begon zijn reddingsacties tijdens het begin van de Syrische Burgeroorlog in 2011 en zet die acties nu ook verder in het rampgebied van de aardbevingen in Syrië begin februari. Met zijn team van zes redde hij al meer dan veertig gewonden katten in de buurt van Aleppo. “Dieren hebben ons altijd nodig”, klinkt het bij de ‘Kattenman’.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaanval, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrijden winnen voor Oekraïne"

  Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaan­val, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrij­den winnen voor Oekraïne"

  Een jaar geleden werd het huis van Sasha (6) en haar mama gebombardeerd door een Russische raketaanval. Het jonge meisje werd zwaar getroffen en lag vijftien dagen in coma, met een volledig verbrijzeld been. Sasha verloor haar been, maar niet haar doorzettingsvermogen. Met een prothese en een flink pak vechtlust staat ze acht maanden na haar laatste operatie opnieuw in de turnzaal. Haar coach nam haar voorzichtig opnieuw op in de groep, maar een ontzettend moedige Sasha beet door en kan nu alweer volledig mee met haar klasgenootjes: “Ik schrok zo van haar vooruitgang. Ze was geen moment bang.” Sasha zelf is vastbesloten: “Ik ga wedstrijden winnen. Ik doe het voor Oekraïne.”