Het megajacht Luna werd in 2014 door Roman Abramovich, vooral bekend als eigenaar van voetbalclub FC Chelsea, verkocht aan zijn goede vriend Farchad Akhmedov.
Volledig scherm
Het megajacht Luna werd in 2014 door Roman Abramovich, vooral bekend als eigenaar van voetbalclub FC Chelsea, verkocht aan zijn goede vriend Farchad Akhmedov. © REUTERS

Grootste twistpunt in “een van de duurste scheidingen ooit”: Russische miljardair krijgt zijn megajacht van bijna 400 miljoen euro (voorlopig) terug

Goed nieuws voor de Russische miljardair Farchad Akhmedov. Hij krijgt zijn superjacht ter waarde van 436 miljoen dollar (omgerekend 388 miljoen euro) terug. Het jacht genaamd Luna was het grootste twistpunt in een van de duurste echtscheidingen uit de Britse geschiedenis. Het negen dekken tellende schip met twee helipads, een groot zwembad en een mini-onderzeeër werd vorig jaar nog in beslag genomen op bevel van een Britse rechtbank en overgedragen aan zijn ex-vrouw.

 1. Van rijk lief naar gepluimde ex: dit zijn de 10 duurste scheidingen van sterren ooit
  Celebrities

  Van rijk lief naar gepluimde ex: dit zijn de 10 duurste scheidin­gen van sterren ooit

  Mensen die van mening zijn dat scheiden een kostbare aangelegenheid is, kunnen voor troost bij de sterren terecht. Amazon-oprichter Jeff Bezos dreigt zijn titel van rijkste man ter wereld te verliezen, nu hij gaat scheiden van zijn vrouw MacKenzie. Met de helft van zijn geld op zak zou zij daarentegen wél de rijkste vrouw ter wereld worden. Maar om hoeveel gaat het precies? En stond er ooit eerder zoveel op het spel? Dit zijn de 10 duurste echtscheidingen van sterren ooit op een rij.
 2. Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars
  Play

  Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, meldt het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.