De Chinese tennisspeelster Peng Shuai (links) en gewezen vicepremier Zhang Gaoli.
Volledig scherm
PREMIUM
De Chinese tennisspeelster Peng Shuai (links) en gewezen vicepremier Zhang Gaoli. © ANP/AP

Grootste tennisspeelster van China spoorloos nadat ze toppoliticus beschuldigt van verkrachting: wie is Zhang Gaoli (75)

In China blijft het gissen naar het lot van Peng Shuai (35), ‘s lands beroemdste tennisspeelster. Die is spoorloos sinds ze een vroegere vicepremier van verkrachting heeft beticht. Ze kan dat niet bewijzen, gaf ze toe. Maar het klopt wel dat Zhang Gaoli (75) altijd veel geheimen had, zelfs naar Chinese normen. Van een geadopteerde dochter die hij hij doodzweeg, over een sjoemelende schoonzoon tot een broer die als guerrillastrijder aan zijn einde gekomen zou zijn.

  1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
    TV

    Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

    ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.