De ontslagen premier Hichem Mechichi.
Volledig scherm
De ontslagen premier Hichem Mechichi. © REUTERS

Grootste partij van Tunesië vraagt vervroegde verkiezingen nu premier de laan uitgestuurd werd

De grootste partij in het Tunesische parlement heeft voorgesteld om vervroegde verkiezingen te houden. Zo’n stembusgang moet verzekeren dat het Noord-Afrikaanse land het democratische pad blijft bewandelen, aldus Ennahdha.

1 reactie

 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  De meeste mensen dachten dat na de 'revolutie' ze een grote zak geld gingen krijgen (zonder er maar iets voor te doen). Dat was dus een enorm grote teleurstelling. De twee partijen die nu aan de macht zijn, lusten elkaar rauw. Ze blokkeren elkaars plannen voortdurend en de maatschappij daar staat stil. De grote corruptie is daar nog steeds diep geworteld.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscholingsverbod afgekondigd

  Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscho­lings­ver­bod afgekon­digd

  De Tunesische president Kais Saied heeft nu ook de ministers van Justitie en Defensie ontslagen. Dat meldt de entourage van de president. De ministeries zullen voorlopig worden geleid door ambtenaren van lagere rang. Er is ook een samenscholingsverbod en een avondklok van 19 tot 6 uur afgekondigd om de onrust in het land in te dammen. De Verenigde Staten hebben alle partijen die betrokken zijn bij de politieke crisis opgeroepen om “elke actie die tot geweld zou kunnen leiden te vermijden”.