De zogeheten 'Alaska Centennial Gold Nugget' is zo groot als een babyhoofdje en weegt ruim 9 kilo. De klomp edelmetaal werd woensdag in Denver geveild.
Volledig scherm
De zogeheten 'Alaska Centennial Gold Nugget' is zo groot als een babyhoofdje en weegt ruim 9 kilo. De klomp edelmetaal werd woensdag in Denver geveild. © Heritage Auctions

Grootste in Alaska gevonden goudklomp ooit geveild voor 750.000 dollar

Een grote goudklomp van ruim 9 kilo zwaar heeft 750.000 dollar (662.000 euro) opgeleverd op een veiling. De zogeheten 'Alaska Centennial Gold Nugget' is volgens veilinghuis Heritage Auctions de grootste goudklomp die ooit is gevonden in de noordelijke Amerikaanse staat Alaska.

 1. Poetin-criticus Navalny zit al een jaar vast: “Ik heb nergens spijt van”

  Poe­tin-criticus Navalny zit al een jaar vast: “Ik heb nergens spijt van”

  De Russische oppositieleider en Kremlin-criticus Aleksej Navalny zit intussen al een jaar gevangen, maar heeft nergens spijt van. "Ik heb het gedaan, ik heb er geen seconde spijt van", zegt Navalny op sociale media over zijn strijd tegen het Kremlin en zijn terugkeer naar Rusland, nadat hij in Duitsland had hersteld van een gifaanval. "Na een jaar gevangenis, zeg ik jullie wat ik naar hen (die me toen steunden) in de rechtszaal heb geroepen: wees niet bang.”
 2. Diamanten uit een laboratorium zijn in opmars, maar zijn ze even waardevol? “Met het blote oog zie je geen verschil”
  PREMIUM

  Diamanten uit een laboratori­um zijn in opmars, maar zijn ze even waardevol? “Met het blote oog zie je geen verschil”

  Diamonds are a girl’s best friend. Maar jammer genoeg zijn ze vaak niet ecologisch of ethisch verantwoord. Dé oplossing? Diamanten uit een labo. Deze kostbare maar synthetische edelstenen winnen aan populariteit, ook vanwege hun voordelig prijskaartje. Sceptisch? Juwelenontwerpsters Stefanie Koulouris en Jennifer Elliot zijn fan, en leggen uit waarom. “Een natuurlijke diamant is een wonder van de natuur. Een diamant uit het labo is een wonder van de wetenschap.”