Een boer toont de droge grond in zijn maïsveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boer toont de droge grond in zijn maïsveld. © ANP / EPA

Grootste droogte in Italië in 70 jaar dreigt uw winkelkar duurder te maken

Parmezaanse, Gorgonzola- en Grana Padanokaas, hazelnoten (voor Nutella), kwaliteitstomaten.... de productie van allerlei lekkernijen die in onze winkelrekken te koop zijn, is in gevaar door de ergste droogte in 70 jaar in het noorden van Italië. Boeren uit de regio slaken een noodkreet want ze verwachten dat de productie met de helft daalt als de droogte aanhoudt. De prijsstijgingen zullen we hoe dan ook voelen in onze winkelkar.

 1. Kiev blaast opnieuw belangrijke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters”
  Oorlog in Oekraïne

  Kiev blaast opnieuw belangrij­ke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters”

  De Oekraïense strijdkrachten hebben afgelopen nacht opnieuw een strategisch belangrijke brug nabij de zuidelijke stad Cherson gebombardeerd. Dat hebben de autoriteiten in Kiev aangekondigd. “Wat een nacht voor de bezetters in de regio van Cherson”, aldus regionaal parlementslid Serhi Chlan op Facebook. “Bombardementen rond de Antonovskibrug.” Een legerwoordvoerster bevestigde de beschietingen.
 2. Trump is favoriete presidentskandidaat op ultraconservatieve conferentie en pleit voor afschaffing ministerie van onderwijs
  Play

  Trump is favoriete presidents­kan­di­daat op ultracon­ser­va­tie­ve conferen­tie en pleit voor afschaf­fing ministerie van onderwijs

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is voor de ongeveer 1.000 aanwezigen van de jaarlijkse rechts-conservatieve conferentie CPAC de favoriete Republikeinse presidentskandidaat voor 2024. Trump haalde het makkelijk van de gouverneur van Florida Ron DeSantis, al zijn de resultaten niet representatief voor het bredere Republikeinse electoraat.