Coronatesten aan een kraampje op een straat in België
Volledig scherm
Coronatesten aan een kraampje op een straat in België © REUTERS

Grootschalige testronde in Peking na ontdekking van vier nieuwe coronabesmettingen

Zowat 35.000 personen uit het Changping-district in de Chinese hoofdstad Peking zullen een coronatest moeten ondergaan, nadat vier mensen er positief hebben getest op het coronavirus. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua vrijdag.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Kerstfeestje in Oslo blijkt superspreaderevent: zeker 60 aanwezigen besmet met coronavirus
  Play

  Kerstfeest­je in Oslo blijkt supersprea­de­re­vent: zeker 60 aanwezigen besmet met coronavi­rus

  De Noorse overheid heeft donderdag in en rond hoofdstad Oslo nieuwe coronamaatregelen uitgevaardigd nadat tientallen mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus op een zogenaamd ‘superspreaderevent’. De besmette personen hadden op vrijdag 26 november een kerstfeestje bijgewoond van Scatec, een bedrijf dat actief is op het gebied van hernieuwbare energie, met een kantoor in Kaapstad, Zuid-Afrika. Sommige aanwezigen op het personeelsfeest zouden onlangs van daar teruggekeerd zijn.