In Nieuwegein werd een middeleeuws zwaard gevonden, waarschijnlijk zo’n negenhonderd jaar oud.
Volledig scherm
In Nieuwegein werd een middeleeuws zwaard gevonden, waarschijnlijk zo’n negenhonderd jaar oud. © Gemeente Nieuwegein

Groot zwaard van negenhonderd jaar oud gevonden in Nederland

Welke ridder liep er negenhonderd jaar geleden rond met een zwaard op de plek van het huidige Nieuwegein in Nederland? En met wie vocht hij? Een bijzondere archeologische vondst op een bedrijventerrein leidt tot blijdschap en nieuwsgierigheid.

1 reactie

 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af wat men hier na 1200 jaar nog zal vinden, buiten plastiek en elektrische rommel, de smart Phone van nu is het zwaard van vroeger, ze vechten het uit op sociale media, gemakkelijk om je weg te steken. En gemakkelijk uitwisbaar. Ik twijfel wat ik prefereer .
 1. LIVE. Joe Biden neemt zijn intrek in Witte Huis en gaat meteen aan de slag: VS onderschrijven klimaatakkoord van Parijs weer
  Play

  LIVE. Joe Biden neemt zijn intrek in Witte Huis en gaat meteen aan de slag: VS onder­schrij­ven klimaatak­koord van Parijs weer

  Joe Biden heeft vandaag in Washington D.C. de eed afgelegd als de 46ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie vond plaats onder extreem strenge veiligheidsmaatregelen, nadat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden omdat ze de verkiezingsuitslag niet accepteren. Donald Trump was niet aanwezig op de eedaflegging en brak zo een jarenlange traditie. Volg hier al het nieuws over de inauguratie op de voet.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is