In 2015 bereikte de vluchtelingencrisis een hoogtepunt. Migranten werden toen door een politiecombie naar een opvangcentrum geleid in Wegscheid (Duitsland).
Volledig scherm
In 2015 bereikte de vluchtelingencrisis een hoogtepunt. Migranten werden toen door een politiecombie naar een opvangcentrum geleid in Wegscheid (Duitsland). © EPA

Groot schandaal om mogelijke oorlogsmisdadigers onder vluchtelingen in Duitsland

Het Duitse gerecht heeft belangrijke aanwijzingen dat er zich mogelijk vele oorlogsmisdadigers tussen de vluchtelingen bevinden, niet onderzocht. Het zou gaan om duizenden tips waar niets mee werd gedaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is onder vuur komen te liggen nadat het de tekortkomingen heeft erkend. De Duitse krant Bild heeft het onomwonden over een groot schandaal.

27 reacties

 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Acht jaar geleden vond ik het al zeer bizar dat de vluchtelingen die aankwamen in Griekenland en Italië niet gescreened werden en zich zomaar konden verspreiden naar het noorden. De maatschappij wordt er niet aangenamer op, om het zachtjes te zeggen.
 • diane colman

  4 jaar geleden
  Ja mooie erfenis van mutti…. dat zou de dringende taak van Europa moeten zijn... ze overal dringend screenen en terugsturen.... geen dubbele nationaliteit en mondjesmaat nationaliteits verandering toekennen.
 • Andre Perneel

  4 jaar geleden
  Reken maar op 70% en je zal er niet ver naast zijn mijn gedacht ! ER staat ons nog wat te wachten , en de politiekers blijven blind in de ruif harken !
 • piet devlieger

  4 jaar geleden
  Iedereen weet toch dat er oorlogsmisdadigers zitten tussen die vluchtelingen zitten. In Duitsland is men echter 'verwonderd'.
 • Ricci Latte

  4 jaar geleden
  Alleen in Duitsland? Ik ben er zeker van van niet...
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.