De schade is omvangrijk.
Volledig scherm
De schade is omvangrijk. © via REUTERS

Groot olielek treft fauna en flora in Amazonewoud in Ecuador

Een gebarsten pijpleiding heeft in Ecuador een olielek veroorzaakt in een beschermd gebied in het Amazonewoud. Dat meldt het ministerie van Milieu vandaag. De uitbater van de pijpleiding zal juridisch vervolgd worden, zegt het ministerie.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Russen halen nu zelfs tanks uit Tweede Wereldoorlog van onder stof om verliezen te compenseren

  Russen halen nu zelfs tanks uit Tweede Wereldoor­log van onder stof om verliezen te compense­ren

  De Russische troepen hebben al zo veel zwaar materieel verloren in Oekraïne, dat ze nu zelfs tanks uit de Tweede Wereldoorlog van onder het stof moeten halen. Dat blijkt uit foto’s waarop het ‘Conflict Intelligence Team’ (CIT) - een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die informatie verzamelt via openbare bronnen - de hand kon leggen. Op de beelden is een trein te zien die militaire voertuigen verplaatst van het verre oosten naar het westen van Rusland.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.