Denemarken besloot eerder om 15 tot 17 miljoen nertsen af te maken om te vermijden dat het veranderde virus zich verder verspreidt.
Volledig scherm
Denemarken besloot eerder om 15 tot 17 miljoen nertsen af te maken om te vermijden dat het veranderde virus zich verder verspreidt. © EPA

Groot-Brittannië weert reizigers uit Denemarken wegens gemuteerd virus

Groot-Brittannië sluit met onmiddellijke ingang de grenzen voor reizigers uit Denemarken uit vrees voor besmetting met een gemuteerd coronavirus, gevonden bij nertsen in dat land.

7 reacties

 • ARLETTE STRUMANE

  2 maanden geleden
  Terecht maken de Denen zich zorgen over het grondwater ! In 2019 is covid-19 virus gevonden in afvalwater te Frankrijk , dus nog voor één gekende besmetting in europa ! Vorige maand is covid-19 virus gevonden in afvalwater in Nederland . Worden onze waterzuiveringstations voldoende onderzocht ? Hoe komt het in het water terecht ?
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet dat deze dieronvriendelijke praktijken nog altijd bestaan. Vraag me af wie verandwoordelijk zal zijn als binnenkort alle inspanningen die zijn gedaan om een vaccin hiermee teniet worden gedaan omdat het virus is gemuteerd en het zoeken naar een vaccin van vooraf aan kan beginnen. Spreken we binnenkort over covid-20? Zoals gewoonlijk zal men pas ingrijpen als het te laat is. Er staat ons nog het een en het ander te wachten.
 • monique bolen

  2 maanden geleden
  waarom worden die nog gekweekt wie wil de dag van van daag nog nets dragen? Als ze toch zo gemakkelijk mutatie van het virus drager zijn mogen ze ook hier deze dieren afmaken onze gezondheid gaat voor.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Begin dan maar met de grenzen te sluiten en controles op reizigers uit deze landen .
 • WIM VAN GASTEL

  2 maanden geleden
  En die 9 fokkerijen in belgie blijven wel gewoon open !!! Hoe dom kun je zijn. Straks een vaccin dat niet werkt.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt