Een van de zeven Indiase artefacten die Glasgow zal repatriëren is een veertiende-eeuws ceremoniezwaard dat van zijn oorspronkelijke eigenaar werd gestolen. Glasgow zal in totaal 51 kunstobjecten teruggeven naar hun land van herkomst.
Volledig scherm
Een van de zeven Indiase artefacten die Glasgow zal repatriëren is een veertiende-eeuws ceremoniezwaard dat van zijn oorspronkelijke eigenaar werd gestolen. Glasgow zal in totaal 51 kunstobjecten teruggeven naar hun land van herkomst. © AFP

Groot-Brittannië geeft kunst terug aan India die tijdens koloniale periode geroofd was

Een museum in Glasgow heeft zeven kunstvoorwerpen aan India teruggegeven die tijdens de kolonisatie in de 19de eeuw geroofd waren, een primeur voor een culturele instelling in het Verenigd Koninkrijk.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Rusland keurt vrijdag annexatie van bezette Oekraïense gebieden goed, Zelensky roept veiligheidsraad bijeen
  Play

  Rusland keurt vrijdag annexatie van bezette Oekraïense gebieden goed, Zelensky roept veilig­heids­raad bijeen

  De door Rusland benoemde leiders van de bezette Oekraïense regio’s Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja zijn in Moskou gearriveerd. Volgens een officier van Cherson staat er een ontmoeting tussen de leiders en de Russische president Vladimir Poetin gepland. Details over die ontmoeting zijn niet bekend. Het Kremlin heeft ondertussen bevestigd dat Poetin de annexatie van de bezette gebieden vrijdag zal aankondigen.