Een bewoonster van Westerwijtwerd wijst schade aan die is ontstaan door een aardbeving met een kracht van 3.4 van amper een maand geleden.
Volledig scherm
Een bewoonster van Westerwijtwerd wijst schade aan die is ontstaan door een aardbeving met een kracht van 3.4 van amper een maand geleden. © ANP

Groningen opnieuw opgeschrikt door aardbeving

Het Nederlandse Groningen is vanmorgen rond 7 uur opnieuw opgeschrikt door een aardbeving, meldt het KNMI. De beving had een kracht van 2,5 op de schaal van Richter en is daarmee een van de zwaardere. Het epicentrum lag in Garrelsweer, vlakbij het gaswingebied in het noordoosten van de noordelijke provincie. Vorige maand werd dezelfde omgeving ook al opgeschrikt door een aardbeving. 

5 reacties

 • Guido Verbist

  2 jaar geleden
  De tijd van het gouden kalf is voorbij met gevolgen die niet te overzien zijn omtrent de schade die de gaswinning heeft veroorzaakt.
 • willy platteau

  2 jaar geleden
  inderdaad ,men moet de gaswinning stoppen , de druk in de leeglopende ondergrondse gasbellen verminderden storten dan in, vandaar de bevingen . gaat men wachten tot er iets ergs gebeurd daar ??
 • Dirk Lathouwers

  2 jaar geleden
  Opgeschrikt!!!!!! 2,5 op de schaal dat zie je of hoor je niet. Schade claims genoeg waarschijnlijk. Komaan niet overdrijven.
 • Jos Hill

  2 jaar geleden
  Die foto waar de dame het scheurtje aanwijst geloof mij de verzekeringen zijn ook niet achterlijk is een heel oude scheur en is in twee verschillende periode s al eens terug opgevoegt daar trap ik en geen enkele bouwvakker in dame.
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  2,5 op de schaal van Richter, dat is nauwelijks voelbaar. En als ze hun huizen niet zo goedkoop gebouwd hadden dan zaten er ook geen scheuren in.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken