Op het filmpje is te zien hoe de tieners met ontbloot bovenlijf het meisje bepotelen in de bus in Casablanca.
Volledig scherm
Op het filmpje is te zien hoe de tieners met ontbloot bovenlijf het meisje bepotelen in de bus in Casablanca. © screenshot

Groepsaanranding verdeelt Marokko

Een filmpje met minderjarige jongens die een jonge vrouw aanranden in een bus in Casablanca, verhit de gemoederen in Marokko. Sommige socialmediagebruikers zijn woedend dat de buschauffeur en eventuele medepassagiers niet ingrepen, anderen wijzen het slachtoffer na met de vinger. De vermeende daders werden gisteren gearresteerd.

  1. Verkrachter die drie keer toesloeg "begrijpt aanklachten niet"
    Amsterdam

    Verkrach­ter die drie keer toesloeg "begrijpt aanklach­ten niet"

    Een dertiger die illegaal in Nederland verblijft, staat terecht voor drie verkrachtingen in Amsterdam in januari 2016. Twee van de drie slachtoffers namen dinsdag in de rechtszaal zelf het woord waar ze getuigden hoe de verkrachting hun leven heeft verwoest. De advocaat van Mustafa A. had de rechtbank gevraagd de vervolging uit te stellen. De verdachte zou door ernstige psychiatrische stoornissen niet in staat zijn de aanklachten te begrijpen. De rechtbank wees het verzoek om de zaak te schorsen af. De officier van justitie eist twaalf jaar cel.