Wouter De Vriendt, Groen.
Volledig scherm
Wouter De Vriendt, Groen. © BELGA

Groen roept op tot opvang van Russische dienstweigeraars

België en Europa mogen geen twijfel zaaien over de opvang van Russische dienstweigeraars of deserteurs. Dat vindt de Kamerfractie van Groen en Ecolo. “Wie de moed heeft om op gevaar voor eigen leven Poetin de rug toe te keren, moet weten dat er een alternatief is”, vindt fractieleider Wouter De Vriendt.

118 reacties

 • gunter franquet

  2 maanden geleden
  en waar gaat men die plaatsen , bij de oekraieners die alles moesten achterlaten voor de russen ?
 • Jan van Limbergen

  2 maanden geleden
  De buurlanden (die hen het beste zouden moeten kennen) sluiten hun grenzen voor deze russen maar wij zouden ze wel moeten gaan opvangen, wie snapt die gasten van groen nog???
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Wie zijn land ontvlucht omdat zijn leven in gevaar is, omdat hij zich niet onderwerpt aan een despoot, is een rechtmatige vluchteling. Zulke mensen dienen opgevangen en gesteund te worden. Poetin heeft echt geen spionnen nodig om te weten waar hij zijn bom moet droppen, dat weet hij maar al te goed.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Het zou toch stilaan duidelijk moeten worden´ bij de politiekers dat de werkende belg het stilaan meer dan beu is dat de politiekers telkens weer de deur openzetten om asielzoekers van waar ze ook komen op te vangen Met de fenomenaal gestegen kosten voor levensonderhoud moet het geld naar eigen mensen gaan en niet meer naar asielzoekers en gelukzoekers die ons alleen maar veel geld kosten en alleen maar naar hier komen omdat ze hier alles krijgen en ze in de buurlanden eruit gegooid zijn.
 • Norbert De Keulenaer

  2 maanden geleden
  Dat is nog eens een idee, maar beseft Groen wel dat ze daardoor zullen flirten met de kiesdrempel ? Maar toch zullen er altijd "simpelen" zijn die die zullen aanvaarden terwijl de eigen bevolking kreunt onder hun energiebeleid want goedkope kerncentrales zijn uit den boze terwijl men dure gascentrales gaat bijbouwen, met subsidies weliswaar.