Meelwormtaartjes. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Meelwormtaartjes. Beeld ter illustratie. © AFP

Groen licht voor voedingsproducten met meelwormen in Europa? “Veilig voor menselijke consumptie”

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft woensdag geoordeeld dat meelwormen veilig zijn voor menselijke consumptie. Het is de eerste keer dat de Europese voedselexperts zich uitspreken over een toelatingsaanvraag voor voedingsproducten op basis van insecten. 

18 reacties

 • Alfons Schepers

  1 week geleden
  Dit wordt een culinair hoogstandje wanneer de de elitechefs dit gaan promoten. Dan wil niemand achter blijven!
 • Andy Ketels

  1 week geleden
  Jan Vannuffelen u hebt gelijk haha ik ook niet misschien nog wel springkhanen ofzo maar zeker geen wormen heb plots niet zoveel honger meer hahaha
 • Leo Hoes

  1 week geleden
  Benieuwd of er in de Michelin Gids insecten-restaurants zullen staan met 1, 2 of 3 sterren
 • Kevin Cunningham

  1 week geleden
  Misschien iets voor mijn kleinkinderen maar ik pas. Hopelijk in de toekomst is er lekkere labovlees.
 • danny janssens

  1 week geleden
  Wil ik best wel eens eten. Waar ik me echter zorgen over maak is hoe de voedingsindustrie dit weer gaat commercialiseren? 10% insecten en de rest kunstmatige bijproducten?
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. LIVE. Nog meer scholen sluiten de deuren na besmetting - Frankrijk voert PCR-test voor Europese reizigers in
  Play

  LIVE. Nog meer scholen sluiten de deuren na besmetting - Frankrijk voert PCR-test voor Europese reizigers in

  Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land stijgt licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Wel daalt het gemiddeld aantal overlijdens met bijna 10 procent. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid omdat Pfizer niet alle nodige leveringen kan garanderen. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Biden stelt plan voor om coronacrisis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  Biden stelt plan voor om coronacri­sis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  “Laat mij heel duidelijk zijn. Het zal slechter worden vooraleer het beter wordt. De dodentol vanwege corona zal waarschijnlijk volgende maand de 500.000 overschrijden.” Joe Biden wond er geen doekjes om tijdens zijn eerste persconferentie als president van Amerika. Daarin stelde hij zijn plan voor in de strijd tegen Covid-19. Het hoofd van zijn coronateam liet intussen optekenen dat “de erfenis van Trump nog veel erger is dan verwacht”.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld