ANP
Volledig scherm
© ANP

Grimmige sfeer maar geen al te grote incidenten tijdens intocht Sinterklaas in Nederland: verschillende arrestaties

In Nederland was de spanning te snijden. In het hele land waren dit weekend demonstraties aangekondigd bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht in de gemeente Zaanstad hadden vier actiegroepen zich gemeld, twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook in veel andere plaatsen in Nederland waren er protesten aangekondigd. Demonstraties in onder meer Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden liepen flink uit de hand, daar is een aantal mensen opgepakt. In Eindhoven stonden Zwarte Piet-demonstranten oog in oog met hooligans van PSV. Op veel plekken zijn de demonstraties van voor- en tegenstanders inmiddels afgelopen of door de politie beëindigd. De demonstranten vertrokken op de meeste plekken zonder al te veel problemen.

358 reacties

 • frank versammen

  3 jaar geleden
  arresteer die paar drukke dwarsliggers en laat onze gemeentschap van deze tijd genieten
 • Yolande De Smet

  3 jaar geleden
  Dit is ONZE traditie. Degenen die er anders over denken moeten terug keren nr hun land. Zij moeten zich aanpassen aan onze gewoonten niet omgekeerd!!!
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  En allen daarheen met de wagen of bus = opwarming van de aarde! Zou iedereen niet best thuis blijven in plaats van roet in het eten te gooien van een kinderfeest? Vroeger was het altijd zo met zwarte piet en iedereen was gelukkig en blij en nu wordt alles verbrod omwille van voorgewend racisme dat er niet is! Grote mensen zijn kinderachtiger dan de kleine kinderen zelf....
 • Dirk Van Den Bossche

  3 jaar geleden
  Wanneer gaan al die domme mensen eens beseffen dat zwarte Piet zwart is omdat hij door de schouw moet met de cadeautjes. Meesten kennen niet eens de achtergrond , de traditie en vinden alles racisme. Als ze maar kunnen protesteren.
 • MARJOLEIN KARBET

  3 jaar geleden
  Zieke mensen dat je je druk maakt om een KINDERFEEST! en je eigen gedachten dan voor laat spreken... Ipv de kindjes te laten genieten!!!
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.