Lars Lokke Rasmussen.
Volledig scherm
Lars Lokke Rasmussen. © AP

Grijpt links in Denemarken de macht met rechtse standpunten?

Woensdag zijn er parlementsverkiezingen in Denemarken. Het ziet ernaar uit dat de linkse oppositie de rechtse coalitie van premier Lars Lokke Rasmussen uit het zadel zal lichten. Met voorstellen voor een streng migratiebeleid lokken de sociaaldemocraten kiezers weg van de populistische antimigratiepartij Danske Folkeparti.

10 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  4 jaar geleden
  WOW, wát een toffe linkse partijen! Ik wist niet dat die bestonden. Daar zou het Vlaams Belang misschien nog mee kunnen samenwerken?
 • Maya Debie

  4 jaar geleden
  De Scandinavische Landen zijn historisch altijd al Links geweest. Met veel succes trouwens. Daarom was de benaming Zweedse regering bij ons ook zo belachelijk,terwijl het een rechtse regering was. De sociale toestand in de Scandinavische landen zijn bij de beste ter wereld.
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Iedereen weet wat de burgers willen maar dat mag je niet zeggen.
 • luc bartholomeus

  4 jaar geleden
  Dus niet alle linkse partijen blijven blind voor het allergrootste probleem : ze durven het niet alleen benoemen maar concrete plannen voorstellen. Uiteraard zijn ook daar de donkerrode groenen voor een ongebreidelde import: de maskers vallen af
 • Ivo Mariën

  4 jaar geleden
  Eigenlijk nemen ze de standpunten rond migratie over van de extreem-rechtse Deense Volkspartij en plotseling is het geen racisme meer.
 1. Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecrisis en nu zijn fortuin ziet verschrompelen?
  PREMIUM

  Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecri­sis en nu zijn fortuin ziet verschrom­pe­len?

  Hij was tot voor kort de derde rijkste man ter wereld. De Indiase industrieel Gautam Adani (60) had geen universiteitsdiploma vandoen om zijn fortuin, geschat op 121 miljard dollar, te vergaren. Maar Adani wordt nu beschuldigd van ‘de grootste zwendel in de bedrijfsgeschiedenis’. Over de opmars en ondergang van een man die bol staat van tegenstrijdigheden.