Politie aan het klooster waar de priester toesloeg.
Volledig scherm
Politie aan het klooster waar de priester toesloeg. © AP

Griekse priester valt zeven bisschoppen aan met zuur

De Griekse politie heeft een priester opgepakt die in Athene zeven bisschoppen van de Grieks-Orthodoxe Kerk met zuur had aangevallen. De Griekse aartsbisschop noemde het een daad van wraak en wanhoop, melden media in het land. De Griekse president veroordeelde de aanval.

0 reacties

 1. Salman Rushdie na steekpartij aan beademing: schrijver verliest mogelijk een oog
  Play

  Salman Rushdie na steekpar­tij aan beademing: schrijver verliest mogelijk een oog

  Schrijver Salman Rushdie (75) - de auteur van ‘De duivelsverzen’ - is vrijdag aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou geven over artistieke vrijheid. Een journalist van persbureau AP, die alles zag gebeuren, zegt dat de dader 10 tot 15 keer toesloeg. Rushdie kreeg de eerste hulp op het podium en werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Volgens zijn literair agent ligt hij aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog. De dader is overmeesterd.
 2. Amerikaanse actrice Anne Heche (53) overleden, week na zwaar auto-ongeluk
  Update

  Amerikaan­se actrice Anne Heche (53) overleden, week na zwaar au­to-ongeluk

  De Amerikaanse actrice Anne Heche is overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, vrijdag laten weten. Omdat ze hersendood is verklaard, is ze wettelijk gezien gestorven. Heche, die 53 jaar is geworden, ligt echter nog wel aan de beademing. Dit omdat haar familieleden momenteel uitzoeken of haar organen nog levensvatbaar zijn en kunnen worden gedoneerd.
 1. Huilende CEO post selfie nadat hij werknemers ontslaat, maar krijgt de wind van voren: “Wees niet zo narcistisch!”
  25

  Huilende CEO post selfie nadat hij werknemers ontslaat, maar krijgt de wind van voren: “Wees niet zo narcis­tisch!”

  De CEO van een Amerikaans bedrijf heeft een discussie op sociale media ontketend door een opmerkelijke selfie te delen. Op de foto is te zien hoe de baas aan het huilen is, kort nadat hij enkele werknemers heeft ontslagen. “Dit was het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen”, aldus Braden Wallake op LinkedIn. Hoewel Wallake eerder steunvolle reacties had verwacht, waren de meningen over het bericht toch verdeeld. “Mensen ontslagen is moeilijk voor jou, maar nog veel erger voor hen. Word volwassen en zorg voor de mensen om wie je zegt zo bezorgd te zijn”, klonk het onder meer.