Griekse premier verontschuldigt zich voor chaos na hevige sneeuwval

De Griekse premier Kyriakos Mitsostakis heeft zich woensdag bij de bevolking verontschuldigd voor de chaos door de sneeuw in het land. “Er waren fouten en tekortkomingen die moeten worden rechtgezet”, aldus de premier woensdag op de televisie. De Griekse overheid ligt onder vuur vanwege grote problemen die zijn ontstaan door zware sneeuwval. Hulpdiensten moesten deze week duizenden mensen evacueren omdat zij in hun auto waren gestrand op een ondergesneeuwde snelweg bij Athene. In de media wordt gesproken over een ‘fiasco’.

 1. Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Griekenland, wetenschapsjournalist Martijn Peters: “Echt spektakel”
  Play

  Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Grieken­land, weten­schaps­jour­na­list Martijn Peters: “Echt spektakel”

  Een groot deel van Griekenland, en zelfs het eiland Kreta, ligt onder een laag sneeuw. “Het ongewone weerbeeld in Griekenland is te wijten aan het koufront Elpis”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Het koufront zorgt ervoor dat de temperaturen zakken tot zelfs onder de -10 graden. Daarnaast is er een waterhoos gespot op het eiland Skopelos. “Als de wervelwind zoals hier aan land gaat, dan krijg je een echt spektakel wanneer de sneeuw omhoog wordt gezogen”, aldus Martijn.
 2. KIJK. Bodycambeelden tonen hoe agent schutter op Amerikaanse basisschool uitschakelt

  KIJK. Bodycam­beel­den tonen hoe agent schutter op Amerikaan­se basis­school uitscha­kelt

  De schutter die maandagochtend lokale tijd een bloedbad aanrichtte in de Convenant School in Nashville is door een agent uitgeschakeld. Dat tonen bodycambeelden van de interventie. Terwijl aanhoudende geweerschoten en een loeiend alarm elkaar afwisselen, doorzoekt een politieploeg het hele schoolgebouw. Wanneer ze de schutter aantreffen en deze niet kunnen overmeesteren, beslist de ploeg Audrey Hale (28) uit te schakelen. Hale overlijdt ter plekke aan intense verwondingen. Tijdens de schietpartij maakte Hale zes slachtoffers, onder wie drie jonge kinderen.