Een zware bosbrand op het eiland Evia
Volledig scherm
Een zware bosbrand op het eiland Evia © AFP

Griekse premier erkent fouten bij bestrijding bosbranden

De bestrijding van de bosbranden in Griekenland had beter gekund, erkende premier Kyriakos Mitsotakis woensdag in debat met het parlement. Volgend jaar worden meer blusvliegtuigen de lucht in gestuurd en er komt een nieuwe autoriteit die de inzet van hulptroepen beter moet coördineren.

  1. Amerikaanse Athena (7) ontvoerd en vermoord door 31-jarige FedEx-bezorger

    Amerikaan­se Athena (7) ontvoerd en vermoord door 31-jarige FedE­x-bezorger

    De 7-jarige Athena Strand uit Wise County, in de Amerikaanse staat Texas, werd eerder deze week als vermist opgegeven. Na een zoekactie van twee dagen vond de politie het lichaam van het meisje vrijdag terug. De dader is een bezorger van de koerierdienst FedEx, die een pakje kwam leveren bij Athena thuis op het moment dat het kind verdween. De 31-jarige man heeft ondertussen bekend dat hij het meisje gekidnapt en gedood heeft.
  2. Oekraïners moesten weeskinderen verbergen om Russische deportatie te voorkomen

    Oekraïners moesten weeskinde­ren verbergen om Russische deportatie te voorkomen

    Uren nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen, begon het gezondheidspersoneel van een kinderziekenhuis in het zuiden in het geheim plannen te maken om de baby’s te redden. De Russen werden ervan verdacht weeskinderen in beslag te nemen en naar Rusland te sturen, dus begon het personeel van het kinderziekenhuis in de stad Cherson medische dossiers van de weeskinderen te vervalsen, zodat het leek alsof ze te ziek waren om te verhuizen.