Na de verwoestende brand die woedde in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Moria op 9 september bleven meer dan 12.000 migranten dakloos achter.
Volledig scherm
Na de verwoestende brand die woedde in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Moria op 9 september bleven meer dan 12.000 migranten dakloos achter. © AFP

Griekse politie pakt vijf verdachten van verwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria op

In Griekenland hebben de veiligheidsdiensten vijf vermoedelijke brandstichters opgepakt die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de brand in het vluchtelingenkamp Moria, op het eiland Lesbos, van vorige week. Dat heeft de Griekse minister van Civiele Bescherming Michalis Chrisochoidis dinsdag gezegd.

1 reactie

  • annelies guldentops

    1 jaar geleden
    De internationale overheden en gemeenschappen moeten inzetten op de echte oorzaken van vluchtelingen. De oorlogen (vaak om religie) in de thuislanden van migranten en mensen kritisch maken door educatie. Dit zal ook helpen om de demografische groei in Afrikaanse landen in te dijken. Men kan geen kinderen op de wereld blijven zetten wanneer je er geen zorg en verantwoordelijkheid kunt voor opnemen!