Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © AFP

Griekse kustwacht redt 26 migranten uit zee

De Griekse kustwacht heeft vandaag 26 migranten gered van wie de boot aan het zinken was voor het toeristeneiland Rhodos. De boot was volgens de kustwacht gekapseisd door de sterke wind: er werd windkracht 7 gemeten, aldus de Griekse openbare omroep.

 1. Veel achtergebleven koffers Schiphol, luchthaven zoekt oplossing

  Veel achterge­ble­ven koffers Schiphol, luchthaven zoekt oplossing

  Schiphol ziet de afgelopen dagen opvallend veel koffers die in de ruimte bij de bagagebanden blijven liggen. De luchthaven zegt bezig te zijn om deze koffers op een andere plek op te slaan, zodat reizigers hier geen last van hebben. De koffers blijven achter door personeelstekorten bij de bagageafhandeling en luchtvaartmaatschappijen, zegt een Schiphol-woordvoerder na berichtgeving van de ‘NOS’ en ‘De Telegraaf’.
 2. Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  De NAVO-top is op dit moment bezig met zijn strategische lijn vast te leggen voor de komende tien jaar. Daarin is ook de veranderde rol van Rusland belangrijk. “In 2010 vormde het land nog een partner, nu een bedreiging.” Voor premier Alexander De Croo (Open Vld) is de NAVO-top in het Spaanse Madrid nu al geslaagd, met het akkoord van dinsdagavond dat de weg vrijmaakt voor Finland en Zweden om toe te treden. “Als je alleen bent in de wereld nu, ben je bang of wil je lid worden van de NAVO.”
 3. Negen vluchtelingen stappen in pilootproject van Wijnegems voedselbedrijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschappij begint allemaal op de werkvloer”
  PREMIUM
  Wijnegem/Antwerpen

  Negen vluchtelin­gen stappen in pilootpro­ject van Wijnegems voedselbe­drijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschap­pij begint allemaal op de werkvloer”

  Maandagochtend begonnen negen vluchtelingen aan hun nieuwe baan bij Gomad, een voedingsbedrijf uit Wijnegem. Opvallend is dat ze op de werkvloer ook IT-lessen en een cursus Nederlands aangeboden krijgen. Gomad werkt hiervoor samen met de stad Antwerpen, die voor de instroom én de uitbetaling zorgt: “Ook voor andere bedrijven in de randgemeenten die zich hiervoor openstellen kan de stad veel betekenen”, moedigt schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit) aan.
 1. Reporter Jan Hunin in Oekraïne: “Ik zal de Russen niet afschilderen als beesten, het blijven mensen”
  PREMIUM

  Reporter Jan Hunin in Oekraïne: “Ik zal de Russen niet afschilde­ren als beesten, het blijven mensen”

  Reporter Jan Hunin doet voor HLN, VTM Nieuws en onze Nederlandse collega’s van AD verslag van de oorlog in Oekraïne. Hij zoekt verhalen van gewone mensen en laat zich niet remmen door angst of door het thuisfront. “Ik overleg niet met mijn vriendin, ik ga gewoon”, zegt Hunin. “Ik wil de verhalen van gewone mensen vertellen. Over wat de oorlog voor hen betekent en hoe ze ermee omgaan.”