Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen.
Volledig scherm
Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen. © AP

Griekenland verlengt grenshek met Turkije met tachtig kilometer, terwijl spanningen oplopen

In een poging om migranten te verhinderen om de grens te voet over te steken, wil de Griekse regering de grens met Turkije in het noordoosten van het land volledig afgrendelen. Momenteel is het grenshek 35 kilometer, binnenkort wordt dat 80 kilometer langer.

4 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Een hek in een Europees land, geen probleem. Een hek in de USA groot probleem.
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Griekenland en Turkije zullen nooit dikke vrienden worden. Griekenland maakt wel duidelijk waar haar grens ligt. Dat Turkije zijn landgrenzen overal tracht op te schuiven, zelfs op zee is niet nieuw.
 • Rudy Van Daele

  1 maand geleden
  Men moet ze zeker toelaten in de Unie, een dictator meer of minder kan geen kwaad meer.
 • SWA Wuyts

  1 maand geleden
  Erdogan is zoals Poetin, een onbetrouwbare machtswellusteling. Koopt bewapeningssystemen aan bij Rusland, stelt zijn veto voor Finland en Zweden, ontkent de Armeense genocide, is goede vriendjes met dictator Poetin, maakt jacht op de Koerden. Rusland wilt delen van Oekraïne, hij wilt Griekse eilanden. Poetin wilt de Balkan Staten terug, hij het Ottomaanse Rijk.
 1. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
  Play

  Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

  Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.
 2. Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevonden in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwijning blijft
  Play

  Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevon­den in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwij­ning blijft

  De achtjarige Joe uit Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen zou acht dagen in een rioolput hebben gezeten. Een voorbijganger hoorde een “stil gejammer” en belde de politie, waarna de jongen ongedeerd werd aangetroffen. Het is een vermissingszaak die heel Duitsland in de ban hield, maar niet alle vragen zijn al beantwoord. Is er kwaad opzet in het spel of is Joe zelf in het rioolstelsel gekropen?