Johan Van Overtveldt, Jeroen Dijsselbloem en Yanis Varoufakis.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt, Jeroen Dijsselbloem en Yanis Varoufakis. © AP

Griekenland krijgt verlenging steunprogramma van 4 maanden

EurogroepGriekenland en de achttien andere landen van de eurozone hebben een akkoord bereikt over de verdere aanpak van de Griekse schuldencrisis. Athene wordt gevraagd tegen maandagavond een reeks hervormingen voor te stellen, die moeten passen in het huidige steunprogramma. Als dat het geval is, kan het programma met vier maanden verlengd worden en krijgen de Grieken dus meer tijd om hun hervormingen uit te voeren. Daarna wil Athene een nieuwe start maken met een "contract voor herstel en groei".

 1. Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  De Israëlische stad Tel Aviv is voor het eerst verkozen tot ‘s werelds duurste stad om in te leven. De stad heeft die ongewenste titel onder andere te wijten aan de hoge inflatie, die de prijs voor heel wat goederen en diensten de hoogte heeft ingejaagd tijdens de coronapandemie. Tel Aviv heeft zo de plaats ingenomen van de winnaars van vorig jaar: Parijs, Zürich en Hongkong. Elk jaar wordt de ranglijst van de duurste steden samengesteld door de Economist Intelligence Unit (EIU).
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.