De Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson.
Volledig scherm
De Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson. © REUTERS

Griekenland brengt 1.000 migranten over van eilanden naar hotels

Zowat duizend kwetsbare migranten worden overgebracht van de overbevolkte kampen op Lesbos en andere Griekse eilanden naar lege hotels, vanwege de risico's van het nieuwe coronavirus. Dat heeft de Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, op Twitter aangekondigd.

4 reacties

 • Foefounet Bouchaba

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk het domste dat je nu kan doen. Die mensen gaan daar niet op hun hotel blijven zitten hoor. Die gaan zo snel als ze kunnen vertrekken om héél Europa te doorkruisen. Overal nog wat meer corona verspreiden en zo duizenden doden meer.
 • Denis Stock

  1 jaar geleden
  Dit heeft veel te lang aangesleept. Nu ze veilig en wel zijn ondergebracht, tijd voor Europa ze te hervestigen.
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  En Europa gaat het weer moeten betalen. Die zullen zeker niet meer weg gaan nu.
 • Jeff Smulders

  1 jaar geleden
  Dus we praten hier over migranten en niet asielzoekers of vluchtelingen? zoals eerdere is bewezen is ca 70% economische vluchteling, en op deze manier komen ze toch die verdoemde EU binnen met manipulatiewoorden die de Europeanen in hun emoties moeten raken. Voor mij niet gezien, ik trap niet meer in de manipulatie woorden, kansarm, hulpbehoevend, vrede, samenwerking, want deze woorden slaan zeker niet op de EU, met hun falende samenwerking met de EU-landen betreffende de coronacrisis.