Syrische vluchtelingen arriveren aan de kust van Lesbos in Griekenland in een opblaasbare boot.
Volledig scherm
Syrische vluchtelingen arriveren aan de kust van Lesbos in Griekenland in een opblaasbare boot. © AFP

Griekenland aangeklaagd voor illegale pushbacks van vluchtelingen

Ngo Legal Centre Lesvos heeft een rechtszaak aangespannen tegen Griekenland bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze beschuldigen Griekenland van een schokkende mate van geweld tijdens operaties die deel uitmaken van een illegale pushbackstrategie om de aankomst van vluchtelingen en migranten tegen te houden. 

24 reacties

 • Georgette Dilen

  1 jaar geleden
  Hoe meer pushbacks hoe beter! Deze toevloed van profiteurs moet stoppen!!
 • Yolande MARIS

  2 jaar geleden
  Er zijn enkel minder migranten op de Griekse eilanden door de push-backs en omdat landen zoals België er voor zorgen dat er voor de volgende invasie weer plaats is.Politiek correct zijn noemen ze dat,maar welke invloed dit heeft op de bevolking en de problemen die deze houding meebrengt,zal hun worst wezen.Onze politieke bevoorrechte klasse heeft er geen last van.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  U beschermen tegen een invasie is het recht van ieder land, de Grieken worden letterlijk overspoeld door gelukzoekers. Groot gelijk die Grieken.
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 jaar geleden
  Kees Huls jij zou je geschiedenis eens een keertje moeten herhalen , wat je zegt dat het tijdens de oorlog gerespecteerd werd . in het begin werd dit inderdaad gedaan tot er op een gegeven moment vanuit Berlijn een bericht verstuurd werd dat er geen getuigen meer mochten zijn van deze daden , het zelfde gold voor de Japaneers die gewoon hun gevangen overboord gooide. het zee recht wordt ingeroepen door deze die het nodig hebben maar verworpen door deze die het kunnen geven .
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 jaar geleden
  de Grieken worden belast met al die migranten die door Turkije gebruikt worden als pas munt , en dan heb je die ngo's die doen of er geen einde aan de solidariteit komt , schaf deze al stel ze buiten de wet van Griekenland en leg beslag op alle eigendommen en goederen van die ngo's.