Greta Thunberg.
Volledig scherm
Greta Thunberg. © AFP

Greta Thunberg wordt voor één dag gasthoofdredacteur bij BBC

Klimaatactiviste Greta Thunberg wordt tijdens de eindejaarsperiode voor een dag hoofdredacteur van het bekende radioprogramma ‘Today’ op de BBC. Traditioneel nodigt BBC Radio 4 ieder jaar vijf gasthoofdredacteurs uit. Naast Thunberg viel dit jaar die eer te beurt aan Brenda Hale (voorzitter van het Britse Hooggerechtshof; nvdr), artiest/activist Grayson Perry, rapper ‘George The Poet’ en voormalig hoofdredacteur van ‘The Daily Telegraph’ Charles Moore.

6 reacties

 • karel daneels

  2 jaar geleden
  zijn die ook al zot geworden
 • Danny Mertens

  2 jaar geleden
  Weten we ineens welke dag we de BBC niet au serieux moeten nemen.
 • Caroline Poelmans

  2 jaar geleden
  Greta is haar broodje aan het bakken. Reken maar in euro 's dat ze dit niet allemaal geheel vrijblijvend zal doen. Ben eens benieuwd wanneer haar eigen milieubewuste kledinglijn en andere duurzamer artikelen uit China op de markt gaan komen.
 • Jean Emare

  2 jaar geleden
  Tijd om dan net een deftig signaal te geven.. en niet kijken! Studeer, maak je nuttig en zoek een oplossing ipv te vingerwijzen.
 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Als je dat kind hoort praten,is het net alsof ze 50 jaar levenservaring heeft, vraag me af wie haar instrueert alvorens ze het podium op gaat?
 1. Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Het stadsbestuur van Grenoble, in het zuidoosten van Frankrijk, heeft besloten om het dragen van een boerkini - een zwempak dat het volledige lichaam en het hoofd bedekt - toe te staan in alle publieke zwembaden. Burgemeester Éric Piolle benadrukt dat er geen verbod bestaat om religieuze kledij te dragen in het openbaar, “en dat geldt dus ook in het zwembad”. Ook voor vrouwen die net veel minder om het lijf willen hebben kwam er goed nieuws. Zo zal eveneens de monokini - waarbij het bovenlichaam ontbloot is - toegestaan worden. De kwestie zorgde al voor heel wat commotie in het land.