Greta Thunberg in Milaan
Volledig scherm
Greta Thunberg in Milaan © REUTERS

Greta Thunberg verklaart in aanloop naar klimaattop: “Verandering komt niet van conferenties”

Het zou een succes voor de klimaatgesprekken zijn indien de mensen de ernst van de klimaatsituatie beseffen en zich realiseren dat grote veranderingen nodig zijn. Dat heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zondag in de aanloop naar de klimaattop van Glasgow gezegd bij de Britse omroep BBC. "De verandering komt niet van deze conferenties."

77 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Zodra de protesterende jongeren het voorbeeld geven en doen wat ze preken ivm milieu en klimaat zal ik overwegen mijn al zeer kleine ecologische footprint te verminderen. Ik zie echter bijzonder weinig échte inspanningen van het jonge protesterende volkje en van de politici die hen achterna lopen. Terzijde, voor de jongeren die mij zeggen dat ze gaan betogen in Glasgow, hoofdstad van Schotland : Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Glasgow de grootste stad ervan. Nooit naar school geweest ?
 • Frank Janssens

  1 jaar geleden
  Met al die kritiek op onze samenleving moeten we toch toegeven dat we nu in een gezondere wereld leven en met meer comfort dan 300 jaar geleden, iedereen leeft langer, hoeft haast niet te werken, zonder schrik van duivel en hel, wat willen we nog meer? Geloven we nu echt dat alles ten onder gaat gaan? Nee, de mensheid hoeft zich alleen maar aan te passen en minder kinderen op de wereld schoppen, en dan lost alles van zichzelf op.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Prachtig wat Greta doet. Ze roept alle mensen op om onze treuzelende regeringen te dwingen om dringend maatregelen te nemen. Maatregelen die niet zij moet bepalen, zoals sommige 'genieën' hier verwachten, maar die klimaatwetenschappers al jarenlang voorstellen. Minder consumeren en weg met fossiele brandstoffen.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Zou zich beter inzetten tegen de armoede waar de politiek ons naartoe duwd
 • Sabine verdonck

  1 jaar geleden
  Dat ze nu eens echt tot de realiteit zou terugkeren, inplaatst van iedereen op te hitsen wat niet helpt. Alles kan veel vlugger maar dan moeten de patenten vrijgegeven worden.
 1. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.