Greta Thunberg scherp in toespraak voor massa in Glasgow: “Klimaattop is een mislukking”

GlasgowDe klimaatconferentie van Glasgow is “een mislukking”. Dat heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vrijdag gezegd tijdens een grote klimaatmars in de Schotse stad. Thunberg zei dat COP26 is verworden tot een ‘pr-evenement’ waar leiders mooie toespraken houden en mooie toezeggingen doen. 

51 reacties

 • Carla Van Geel

  2 maanden geleden
  Greta hoeft geen luxe, ze hersteld zelf haar kleren en als ze al eens iets nieuw aanheeft werd dit haar geschonken. Greta is het kleine meisje dat de grote vervuilende reus deed wankelen, ze is uitzonderlijk intelligent en ziet de gevolgen van het vervuilende beleid verder dan degenen die er hun winsten uit halen. Deze betogers krijgen tot nu toe nog altijd de kernafval op hun dak, en het is te hopen dat hun moed ertoe zal leiden dat hun kinderen zuiver water zullen kunnen drinken, zonder gif.
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Goed dat die Greta haar ouders zo welstellend zijn, anders zou ze ook maar gewoon doen wat ze moet doen. Ze kan dat doen omdat ze meer dan behoorlijk kan leven op de kosten van haar welstellende ouders en zij krijgt ook nog steun vanuit een hoek die angstvallig verborgen gehouden wordt.
 • Liliane Vervliet

  3 maanden geleden
  Wie gaat die oproerkraaiers stoppen ?Jeugd moet op school zitten en studeren om oplossingen te vinden voor alles,niet enkel voor het klimaat!
 • Bas Adriaans

  3 maanden geleden
  Ontbossing moet onmiddelijk stoppen, niet binnen 10 jaar
 • Rogé Brouwers

  3 maanden geleden
  Néé,néé,néé.De jeugd die op straat loopt zonder iets te doen is de katastrofe van de 21 ste eeuw.