Greta Thunberg
Volledig scherm
Greta Thunberg © AFP

Greta Thunberg schenkt miljoen euro prijzengeld weg aan actiegroepen

Klimaatactiviste Greta Thunberg schenkt het miljoen euro dat ze won met de Gulbenkian-prijs voor de mensheid, weg aan milieu-organisaties. Dat kondigt ze aan op Twitter.

11 reacties

 • Willy Gorissen

  2 jaar geleden
  Prachtige meid. En nog zijn er mensen die schamper over haar doen. Wie zou in die mensen hun ogen eigenlijk wel iets goed kunnen doen ?
 • Palmus Darksky

  2 jaar geleden
  Zij is een winnaar, de tegenstanders zijn de ultieme verliezers. Klimaatwetenschap is er en ook voor wie daar geen oog voor heeft.
 • Elisa deJong

  2 jaar geleden
  Ze mag best wat zelf houden, moedig meisje, die veel doet om ons wakker te schudden... het is al over 12 uur hoorde ik van een wetenschapper... welverdiend zou ik zeggen.
 • Karine Roeland

  2 jaar geleden
  Als echte klimaat activiste is het normaal dat ze het geld niet voor zichzelf houd. Ze heeft al 200 000 weggeschonken, dus hopelijk gaat ze de resterende 800 000 ook wegschenken of steekt ze er toch wat in eigen zak? Wat zijn haar plannen voor de toekomst? Wat studeren of toch liever de wereld rondreizen en 'het woord' verkondigen? Op kosten van wie of wat?
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  Dit is nog maar 200.000 euro dat ze zogezegd wegschenkt van 1 miljoen euro. Ze hadden dat geld niet aan haar mogen geven maar zelf moeten geven aan de diverse goede doelen. Wat kan zo'n kind overweg met al dat geld, er zal veel in haar eigen zak verdwijnen zijt daar maar zeker van.