Klimaatactiviste Greta Thunberg, hier tijdens een speech in Glasgow.
Volledig scherm
Klimaatactiviste Greta Thunberg, hier tijdens een speech in Glasgow. © AP

Greta Thunberg pleit voor openhouden kerncentrales: “Fout om ze te vervangen door vervuilende kolencentrales”

Kerncentrales vervangen door vervuilende kolencentrales? Voor de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is het geen goed idee. Duitsland zou volgens Thunberg een fout maken door “kerncentrales te stoppen om over te stappen op kolen”.

102 reacties

 • Fanny Konings

  3 maanden geleden
  Greta is hoogbegaafd, ik kan me indenken dat velen haar niet kunnen volgen maar wat ze zegt klopt en heeft een strategische doelstelling
 • Marco Maerten

  3 maanden geleden
  Kernenergie is voorlopig de betere oplossing.Dat is wat Greta bedoelde dus niet definitief zoals velen hier hopen.Technologie van natuurlijke energie is volop in ontwikkeling en al toepasbaar.Wisten jullie dat de zon 1uur geeft aan de aarde gelijk aan de energie die hele wereldbevolking op 1 jaar verbruikt. Er is dus veel potentieel om energie te gebruiken uit de zon.
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Interessant, dat een milieu activiste zoiets komt zeggen. Het is erg gesteld met de mensen. Misschien kan ze nu vredesactiviste worden en over vrede gaan praten in parlementen. Zou dat geen goed idee zijn ?
 • tony decabooter

  4 maanden geleden
  Wijsheid komt met de jaren !
 • Rosita Braem

  4 maanden geleden
  Ze zouden die Thurnberg beter de mond snoeren. De kerncentrales moeten er zeker terug komen ! Maar dat uit haar mond horen terwijl ze eerst gans de wereld op stelten zet om alles te sluiten. Dit samen met de Groenen betekent enkel maar dat we nu de winter in de kou mogen doorbrengen i.p.v in een lekker warm huis thuis te komen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 1. Noord-Korea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldigende nucleaire kracht”

  Noord-Ko­rea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldi­gen­de nucleaire kracht”

  De gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea zijn niet in goede aarde gevallen bij de Noord-Koreanen. “De rode lijn is bereikt”, klinkt het in een persbericht van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Pyongyang dreigen de VS en hun bondgenoten het Koreaanse schiereiland te veranderen in een “gigantisch oorlogsarsenaal en een nog kritiekere oorlogszone”.
 2. Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspellen nog jaren van dreigende gastekorten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”
  PREMIUM

  Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspel­len nog jaren van dreigende gastekor­ten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”

  Het zal niet volstaan om één winter kou te lijden om door deze energiecrisis heen te komen. Komende jaren wordt het zo mogelijk nóg uitdagender om een gastekort te vermijden. Met aanhoudend hoge prijzen tot gevolg. “De échte verlichting op de energiemarkten komt pas in 2025", klinkt het. Ondertussen hebben we slechts één, échte remedie zelf in handen.