Greta Thunberg reisde eerder met een zeilboot naar de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Greta Thunberg reisde eerder met een zeilboot naar de Verenigde Staten. © EPA

Greta Thunberg krijgt hulp van Spaanse minister om in Madrid te geraken

De Spaanse regering heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg hulp aangeboden om volgende maand de klimaatconferentie in Madrid te kunnen bijwonen. Thunberg bevindt zich momenteel nog in Noord-Amerika, met de bedoeling om nadien naar Chili door te reizen waar de conferentie aanvankelijk zou plaatsvinden. Maar door de sociale onrust in het Latijns-Amerikaanse land is de top er afgelast en vindt die nu plaats in Spanje. 

6 reacties

 • Frank Van den Bulck

  1 jaar geleden
  Hoe ? Een helikopter sturen, of 'n slagschip of zo ? Wat een heisa voor' n onderontwikkelde puber !
 • Tommy De Kinder

  1 jaar geleden
  We zijn nu met bezig met het sorteren van ons afval en de plastiek in zee en rivieren. Klimaat heeft iedereen begrepen ...
 • Michel de Coorebyter

  1 jaar geleden
  Allemaal leuk om in de belangstelling te staan, maar laat ons eens ernstig zijn, dit gaat het klimaat geen millimeter vooruit helpen. De mensen zullen zich moeten aanpassen van een goedkope energievoorziening naar een veel duurdere energievoorziening. Dit gaat er voor zorgen dat we niet alleen onze gewoontes gaan moeten veranderen, maar dat we daar bovenop ofwel ernstig gaan moeten inleveren, ofwel harder en meer gaan moeten werken voor dezelfde koopkracht. Hier zijn de mensen niet klaar voor.
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  de spaanse minister ? dat is die kerel die geweld gebruikt tegen de catalanen ? gaan de linksen geweld gebruiken tegen de niet-climaat activisten ?
 • Fons Dewaele

  1 jaar geleden
  De spaanse bevolking zal blij zijn, of beter de belastingsbetaler komt op voor het overbrengen van deze puber. Ze zou beter een waterfiets nemen, i.p.v. telkens een ander te laten betalen voor haar zever. Hetzelfde geld voor anuna en haar troep nutteloze betogers. Stop met aandacht te schenken aan deze pubers, er is wel belangrijkers nieuws in de wereld
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven