Greta Thunberg.
Volledig scherm
Greta Thunberg. © AP

Greta Thunberg in Rome: "Neem geen selfies met ons, doe iets aan het klimaat"

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Rome gevraagd om de klimaatacties op te voeren. "We zijn niet op straat gekomen zodat jullie selfies met ons kunnen nemen, of zodat jullie kunnen vertellen dat je ons bewondert om wat we doen", zegt de 16-jarige tijdens een bijeenkomst van de senaat in Rome.

8 reacties

 • Barbara Hanssens

  2 jaar geleden
  Een vraag van de stemtest: denk je dat de klimaatmaatregelen voor extra banen gaat zorgen? Er wordt geld aan uitgegeven omdat men denkt dat het opbrengt. Het heeft inderdaad al voor heel veel banen gezorgd. Kijk maar naar het congres in Polen. Maar wat heeft het opgebracht? Het geld kan wel beter benut worden.
 • Jens Vranckx

  3 jaar geleden
  want de mens waant zich god over alles, think again. Nature strikes back. en ga maar terug naar school, het klimaat (neveneffect van het magnetisch veld)=/= milieu (door de mens, ideale omstandigheden, leefomgeving). Het milieu is belangrijker dan het 'klimaat' hoor. Maar natuurlijk kan je dat niet uitvergroten om massaal tegen de economie te protesteren. Pure propaganda en een snotneus die ze zullen opofferen , want 'die' heeft 'dat' gezegd.
 • Maurice Van den Eede

  3 jaar geleden
  Hier is véél meer aan de hand dan het "spontaan opborrelen" van klimaatactivisme enkele maanden voor de Europese verkiezingen. Hoe is het mogelijke dat een 16-jarige in sneltreinvaart toegang krijgt tot bijeenkomsten van supranationale organisaties en fora zoals de Verenigde Naties, het Europees Parlement en het Wereld Economisch Forum? Welke belangen zijn hier écht aan de orde? Wie orkestreert en financiert dit?
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Och meiske toch laat ons met rust dat zal beter zijn voor jou en voor ons....
 • censor

  3 jaar geleden
  Die gaat nog heilig en zalig verklaard worden, je kunt het bijna voorspellen..De Bernadette van Zweden....de nieuwe Moeder Teresa van het milieu....het zit er dik in.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Tienermeisje tot Vlaams minister van Energie: “Genoeg plannen, nu acties”

  Tienermeis­je tot Vlaams minister van Energie: “Genoeg plannen, nu acties”

  Twee jaar geleden mocht Julie Bruninx (15), dochter van de Robin Bruninx en Sandra Deraeve, de eerste steen leggen van het kantoor van de toekomst. Toen trok ze als 13-jarige haar stoute schoenen aan en durfde ze concrete vragen over het milieu stellen aan Bart Tommelein, de toenmalige Vlaamse minister van energie. Vandaag richtte ze zich tot de huidige minister van Energie Lydia Peeters. “Er zijn al genoeg plannen om iets te doen aan het klimaat, het is nu meer dan ooit tijd voor actie”, liet de tiener horen.