Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Greta Thunberg deelt op Glastonbury sneer uit naar wereldleiders

“We zijn voorgelogen.” Dat zei de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg tijdens een toespraak op het Britse muziekfestival Glastonbury. In haar betoog riep ze het publiek op actie te ondernemen om klimaatverandering een halt toe te roepen.

19 reacties

 • Fons Dewaele

  1 maand geleden
  Dat kind kan enkel maar uitdelen. Een oplossing om het probleem aan te pakken, komt van haar kant niet. Hoofdzaak ik sta in de belangstelling, zo zie ik haar. Misschien eens gaan protesteren richting Russland of Afrika, daar is er nog ruimte voor haar opmerkingen.
 • jochen pionner

  1 maand geleden
  Mevrouw Thunberg zou dan het voorbeeld moeten geven. Geen verwarming meer aanzetten, geen autoritten, geen vliegtuigreis, geen gsm, etc... Ik ben benieuwd hoe lang ze dat zou volhouden.
 • Johan Casteleyn

  1 maand geleden
  Zoals altijd wordt er hier weer ferm geschoten op de boodschapper. Ze heeft overschot van gelijk. Altijd werd gezegd dat de omschakeling naar groene energie ons te veel ging kosten. Nu de prijzen van gas en olie de pan uit swingen vraag ik me af wat ons het meest zal kosten.
 • Dick DECOCK

  1 maand geleden
  Zou beter in Moskow gaan protesteren tegen vervuiling die Rusland aanricht door oorlog.
 • FABIAN MAEYAERT

  1 maand geleden
  Er is 1 GROOT probleem ! Overbevolking. Moet dus drastisch verminderd en beperkt worden. Wereldoorlog , vele virussen en natuurrampen zijn de oplossing. Anders blijft dat gemekker over de klimaatverandering aanhouden.
 1. Politie Londen onderwerpt honderden minderjarigen aan ‘strip-search’

  Politie Londen onderwerpt honderden minderjari­gen aan ‘strip-search’

  De politie in Londen heeft tussen 2018 en 2020 meer dan 600 minderjarigen onderworpen aan een zogeheten ‘strip-search’, waarbij naar wapens of andere illegale middelen wordt gezocht onder de kleding. Dat schrijft kindercommissaris Rachel de Souza in een nieuw rapport op basis van data die ze bij de Londense politie opvroeg. Het gaat specifiek om onderzoeken bij aanhoudingen en niet bij minderjarige verdachten die in hechtenis zitten.
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.