Greet De Keyser. Rechts: Trump op het golfterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet De Keyser. Rechts: Trump op het golfterrein. © Zoltan Van Heyningen/AP

Greet De Keyser in VS. Nu besef ik dat ik zelf in een ‘bananenrepubliek’ woon

Morgen is het twee weken geleden dat de Amerikanen naar de stembus trokken. Van de stemmen is 99% geteld, Georgia hertelt nog steeds. In geen enkel ander verkiezingsjaar ooit was er met een vergelijkbaar resultaat twijfel over wie had gewonnen. Met 306 kiesmannen is het duidelijk dat Joe Biden de legale president-elect is. Zelfs hertellingen kunnen daar niets meer aan veranderen. 

28 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  10 maanden geleden
  Geen enkele Amerikaan weet wie de premier of de koning is van België. Bijna geen enkele Amerikaan weet waar België precies op de kaart staat. Waar België wél om bekend staat in Amerika is wafels en chocolade. Er worden bijna geen producten verkocht in Amerika "Made in Belgium. En volgens vrijwel iedereen is België gewoon een saaie plek. Maar elke Belg is een "expert" hoe Amerika loopt en hoe het is elkaar zit. Daarom je niet alles moet geloven wat je leest...
 • najima eljalti

  10 maanden geleden
  Het gaat mijn verstand te boven dat er mensen zijn die nog kunnen beweren dat Trump de winnaar had moeten zijn, zijn die nu gek of willen ze de wereld voor gek gehouden worden?
 • simonne goderie

  10 maanden geleden
  Trump is verslagen door de 4 jaar durende mediastrijd door bepaalde zenders als cnn ,verder heeft dit niks te maken met wie president werd , Biden of eender welke oen .
 • Jones Torreira

  10 maanden geleden
  Trump lovers zullen maar met hun alternatieve feiten blijven komen. Dingen uitvinden en het bewijs noemen
 • André Van Elslande

  10 maanden geleden
  Trump zal nooit van gedacht veranderen ! Hij rekent er op dat hij een 2de ambtstermijn veroverd heeft want hij vreest wanneer hij president af is veel hangende processen op hem afkomen.  
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.