Mensen staan in Virginia in de rij om hun stem uit te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen staan in Virginia in de rij om hun stem uit te brengen. © AFP

Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljetten te verwerken”

Afgelopen vrijdag gingen de eerste stemlokalen open, in vier van de vijftig Amerikaanse staten. In Virginia, de staat waar ik woon, kwamen er vanaf de vroege ochtend hele lange rijen. Tientallen mensen stonden te wachten tot de deuren opengingen. Ik ben een kijkje gaan nemen in Old Town Alexandria, een wijk in de hoofdstad. Want wat er gebeurt, zegt veel over de sfeer die er hangt rond de verkiezingen.

 1. Al 19 doden en meer dan 700 gewonden na aardbeving vlakbij Turkse stad Izmir: beelden tonen ravage

  Al 19 doden en meer dan 700 gewonden na aardbeving vlakbij Turkse stad Izmir: beelden tonen ravage

  In de Egeïsche Zee - tussen het Griekse eiland Samos en de kust van Turkije - heeft zich even na de middag een zware aardbeving voorgedaan. Er is al zeker sprake van 19 doden en 763 gewonden, volgens een nieuwe balans. Zowel uit Turkije als uit Griekenland komen meldingen van ingestorte gebouwen en beschadigde wegen. De beving heeft ook een mini-tsunami veroorzaakt, die enkele kustplaatsen overspoelde. Volgens Buitenlandse Zaken ziet het er op dit moment niet naar uit dat er Belgische slachtoffers gevallen zijn.
 2. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'