Een wegversperring in Washington DC, dat met de inauguratie deze week op een versterkt fort lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wegversperring in Washington DC, dat met de inauguratie deze week op een versterkt fort lijkt. © Reuters

Greet De Keyser in de VS. Het wordt een bijna onmogelijke opdracht voor president Biden om de diepe breuk in de samenleving te lijmen

Het gaat niet goed met Amerika. De schok van wat op 6 januari gebeurde, is nog lang niet voorbij. Integendeel, het wordt alleen maar erger. Angst heerst in de stad, een paar dagen voor de eedaflegging van president Biden. Ik zag één keer hetzelfde, en dat was op 9/11. Het is dit jaar precies 20 jaar geleden. Maar het verschil tussen nu en toen is dat in 2001 alle Amerikanen één groot front vormden tegen de bedreiging van het moslimterrorisme. Die eenheid is er nu niet. 

34 reacties

 • Werner Wynakker

  3 maanden geleden
  Best grappig dat degene die zo hard riepen dat Trump dankzij Rusland en fraude president werd nu net zo hard roepen dat het onmogelijk is om te frauderen met de uitslagen. De fameuze "breuk" is niet de schuld van Trump, die "breuk" bestaat al meer als 100 jaar en zal altijd blijven bestaan.
 • Björn Van den Brulle

  3 maanden geleden
  Biden maakt het nog wat erger. Trump gaf de economie idd een boost. Werkloosheid stond op laagste punt ooit. Biden zet met zijn handtekeningskes tienduizenden mensen werkloos. Goed bezig
 • Peter Goris

  3 maanden geleden
  Ik vind het niet kunnen dat er mensen zijn die zelfs na de verkiezingen nog zo ver gaan om Trump terug aan de macht te krijgen. Als eerste bestormen ze het Capitool en nu gaan ze verder op straat. Ten tweede, de verkiezingen zijn eerlijk verlopen. De meerderheid heeft voor Biden gekozen. Daarom snap ik niet dat deze mensen hiermee voort gaan. Ze kunnen er toch niks meer aan veranderen. Er zullen altijd wel mensen zijn die het ergens niet mee eens zijn.
 • Anita Hemmerechts

  4 maanden geleden
  Ik denk dat Greet De Keyzer meer op de hoogte is van wat er reilt en zeilt in Amerika dan wij belgen!!Dus iedereen kan en mag een mening hebben,maar hoe kan je in godsnaam 100% weten hoe het er echt aan toe gaat als je er niet woont!?Het is overal wel iets,maar ik wil voor geen geld in Amerika wonen nu,het is een gevaarlijk land en ik hoop dat de amerikanen die vredelievend zijn er echt niet gaan onder lijden.Biden staat voor en onnoemelijke taak,ik wens hem oprecht veel succes!
 • RENE LENAERTS

  4 maanden geleden
  De breuk in de VS zou wel eens heilzaam kunnen zijn. Als Trump een nieuwe partij opricht en een deel van de republikeinen aantrekt zitten de democraten op rozen voor de volgende verkiezingen. Zo kan ook de macht van de wapenlobby NRA gebroken worden.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”