Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photonews

Greet De Keyser in de VS. “Black Lives Matter is geen geschiedenis herschrijven. Het is de juiste plaats geven aan helden en lafaards”

"Je bent gek", zei mijn NOS-collega me, "zo'n gevaarlijke zwarte buurt." Dat was 21 jaar geleden. Ik had een appartement gehuurd op Capitol Hill, nog geen kilometer van het Capitool. Ik zou er overvallen worden, bestolen of nog erger, kreeg ik als waarschuwing mee. Ik moet eraan denken als ik president Biden hoor zeggen: "Het moet stoppen! Nu!" 'Het' is rassenhaat. 

7 reacties

 • guido Bervoets

  6 maanden geleden
  Er is altijd rassenhaat geweest in de VS, maar ex-president Donald Trump heeft er nog een flinke duw in de verkeerde richting aan gegeven. Hij wist nochtans goed dat de uitspraken van een president een enorme draagkracht hebben en een enorme invloed op de bevolking, maar dat kon hem geen hol schelen. Verdeel en heers was zijn werkmethode en levensmotto. En dan gebeuren er ongelukken, zoals in Atlanta.
 • Marianne Van den Lemmer

  6 maanden geleden
  Het waren de Arabieren die de zwarten uit Afrika verkochten aan de blanken in de 'kolonies', en ook in Amerika. Of mag dat niet worden gezegd?
 • Freddy Henslegers

  6 maanden geleden
  Beste Greet, willen jullie a.u.b. ophouden met ons Europeanen een schuldgevoel te geven. Wat in Amerika misgaat hou dat dan ook ginder. Wij hebben al genoeg verloren van onze eigenheid, dus stop met jullie gezever over discriminatie en tutti quanti.
 • Patrick Weyers

  6 maanden geleden
  Hoe het in Amerika is weet ik niet. Hier is het uitgegroeid tot georganiseerde vechtpartijen en plunderingen. En wegens het fragiele onderwerp mogen die plunderaars hier ongestraft hun gang gaan.
 • ruud van rooy

  6 maanden geleden
  Daar mag wel voor betoogd worden aantal betogers geen probleem, maar tegen de overheid dan komt de blauwe garden en het waterkanon in aktie