Joe Biden, de president-elect van de Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden, de president-elect van de Verenigde Staten. © AP

Greet De Keyser in de VS. “Bidens presidentschap zal altijd belast blijven met de twijfel bij tientallen miljoenen Amerikanen”

Laten we duidelijk zijn: Joe Biden, de presidentskandidaat van de Democraten, heeft 306 kiesmannen en is daarmee president-elect. Je zou kunnen zeggen dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. En toch zeg ik dat er in dit verdomde jaar 2020 géén winnaar is van de Amerikaanse verkiezingen. Nooit voorheen heb ik zo'n grote twijfel gezien bij héél veel Amerikanen over het democratische systeem hier. 

20 reacties

 • Max Illens

  3 maanden geleden
  Een groter probleem wordt het tekort aan dynamisme bij de nieuwe ploeg:: Biden is 78 jaar oud en zijn twee eerste benoemingen in zijn regering zijn John Kerry (76 jaar oud) en Janet Yellen (74 jaar oud)….
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 maanden geleden
  Lees het Amerikaanse grondwet, artikel II, sectie 1, clausule 3. Het congress heeft drie X beslist wie president wordt in Amerika: in 1801 was het Thomas  Jefferson, in 1824 was het John Quincy Adams, en in 2020 wordt Donald J. Trump. 
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Joris Heyninck: dat is het net: Trump werd president elect met een véél kleinere marge! Biden heeft bv. Michigan gewonnen met meer dan 150.000 stemmen verschil, Trump had daar maar een dikke 10.000 stemmen meer dan Clinton. Trump heeft Michigan, Wisconsin en Pennsylvania "gewonnen" met ocharme 77.000 stemmen samengeteld! Toch heeft Hillary geen hertellingen gevraagd of geen processen wegens fraude aangespannen. 
 • Jappe Coco

  3 maanden geleden
  En van trump was door de democraten bezoedelt door het verhaaltje over inmenging van de russen
 • Kris Van Alen

  3 maanden geleden
  Dat was toch zeker al zo bij Bush jr en .. Trump vier jaar geleden ?! Al vergeten Greet hoe Trump “gewonnen” heeft? Is je journalistengeheugen zo kort dan ?
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees