AFP
Volledig scherm
© AFP

Greenpeace gooit rotsblokken in Kanaal om "destructieve" industriële visserij tegen te gaan

Om het vissen met bodemtrawls, de enorme netten die over de zeebodem schrapen, onmogelijk te maken, heeft Greenpeace enorme rotsblokken in het Engelse Kanaal gegooid. De milieuorganisatie wil op die manier de “destructieve” industriële visserij in beschermd gebied in het zuidwesten van Engeland voorkomen.

 1. Is reclame voor vlees nog van deze tijd? Voedingsexpert: “Vlees wordt met publiek geld gepromoot, maar noodlijdende groenteboeren vernietigen hun oogst”
  PREMIUM

  Is reclame voor vlees nog van deze tijd? Voedingsex­pert: “Vlees wordt met publiek geld gepromoot, maar noodlijden­de groenteboe­ren vernieti­gen hun oogst”

  Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM.
 2. “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronkelijke invasieplannen onthuld
  59

  “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronke­lij­ke invasie­plan­nen onthuld

  Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).