Een voertuig waarmee de Russische firma OeS-30 ondergrondse werken uitvoert
Volledig scherm
PREMIUM
Een voertuig waarmee de Russische firma OeS-30 ondergrondse werken uitvoert © us30.ru

Graafwerken en mysterieuze vluchten: hoe Poetin zich wel degelijk voorbereidt op een nucleair conflict

Of Vladimir Poetin ooit een atoombom zal gebruiken, weten we niet. Maar hij bereidde zich recent wel degelijk voor op een nucleair conflict. Zo is er maandenlang gewerkt op een afgelegen site in het Oeralgebergte waar een presidentiële atoomschuilkelder zou liggen. Die werksite wordt extreem goed bewaakt: wie er toch probeert binnen te dringen, kan worden neergeschoten, met toestemming van het parlement. En dat is niet de enige plaats waar Poetin heen kan vluchten als het tot een nucleaire oorlog komt.

  1. Personeel van Amerikaans uitvaartcentrum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

    Personeel van Amerikaans uitvaart­cen­trum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

    In de Amerikaanse staat Iowa is een 66-jarige vrouw levend teruggevonden in een bodybag. De vrouw was verkeerdelijk dood verklaard door het medisch centrum voor alzheimerpatiënten waar ze verbleef. Ze werd in een lijkzak naar een crematorium gebracht, maar daar ontdekten medewerkers dat ze nog ademde. Het medisch centrum moet nu een boete van 10.000 dollar (ongeveer 9.100 euro) betalen.