Democraat Terry McAuliffe, die eerder al gouverneur was, staat dicht bij president Joe Biden en is in de race om opnieuw gouverneur van Virginia te worden.
Volledig scherm
Democraat Terry McAuliffe, die eerder al gouverneur was, staat dicht bij president Joe Biden en is in de race om opnieuw gouverneur van Virginia te worden. © AFP

Gouverneursverkiezingen in Virginia en New Jersey: ‘nationale test’ voor Joe Biden

In de Verenigde Staten vinden vandaag, ongeveer een jaar na de presidentsverkiezingen, een hele reeks lokale verkiezingen plaats. Er wordt vooral met veel aandacht gekeken naar de gouverneursverkiezing in Virginia, die volgens de Amerikaanse media geldt als "grote test" voor president Joe Biden.

  1. President Biden vindt klimaatdoelstellingen van China en Rusland “teleurstellend”

    President Biden vindt klimaat­doel­stel­lin­gen van China en Rusland “teleur­stel­lend”

    De Amerikaanse president Joe Biden geeft China en Rusland de schuld van de resultaten van de G20-top in Rome, die volgens klimaatactivisten “teleurstellend” zijn. Peking en Moskou zouden volgens hem geen bereidheid hebben getoond om toegevingen te doen op het vlak van klimaatbescherming. “Er is een reden waarom mensen teleurgesteld zijn. Ik vond het zelf teleurstellend”, aldus president Biden.