Andrew Cuomo, de gouverneur van New York.
Volledig scherm
Andrew Cuomo, de gouverneur van New York. © AFP

“Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden

BuitenlandAndrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden en het Huis van Afgevaardigden van New York start een afzettingsprocedure op tegen de gouverneur.

5 reacties

 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Macht leidt (lijdt) tot machtmisbruik, voor de rest volledig akkoord met Robrecht Peeters. Op een heel ander niveau doen de groenen dat . Ze gijselen gans het land in hun energieobsessie.
 • Benjamin Muilwijk

  1 maand geleden
  Hij kreeg geen lof voor COVID aanpak. Juist het omgekeerde. Meeste new yorkers moeten niks van hem weten
 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  er was o.a. Steve Stevaert waar Mw Liekens goed over de baan kon die een bepaalde reputatie , de Open Vld'ers Dewael & Somers...men herinnere zich hoe Dewael als parlementsvoorzitter in volle zitting een vrouwelijk parlementslid die wat door de knieën ging om iets aan een collega toe te vertrouwen ter orde riep stellende dat mannen het zeer appreciëren als vrouwen voor hen knielen maar toch niet in het parlement wat andere aanwezigen zeer lustig vonden EN DE DEWAEL ZIT ER NOG..is de VS op straat
 • Jean De Grande

  1 maand geleden
  Als het een republikein was stond dat vermeld in de titel. Waarom nu niet?
 • Dirk Theys

  1 maand geleden
  Net als de meeste “bekwame” politiekers. Je mag dat alleen niet zeggen zonder bewijs. Conclusie: de onze zijn allemaal brave huisvaders.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

  China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.