Andrew Cuomo, de gouverneur van New York.
Volledig scherm
Andrew Cuomo, de gouverneur van New York. © AFP

“Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden

BuitenlandAndrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden en het Huis van Afgevaardigden van New York start een afzettingsprocedure op tegen de gouverneur.

5 reacties

 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Macht leidt (lijdt) tot machtmisbruik, voor de rest volledig akkoord met Robrecht Peeters. Op een heel ander niveau doen de groenen dat . Ze gijselen gans het land in hun energieobsessie.
 • Benjamin Muilwijk

  2 maanden geleden
  Hij kreeg geen lof voor COVID aanpak. Juist het omgekeerde. Meeste new yorkers moeten niks van hem weten
 • robrecht Peeters

  2 maanden geleden
  er was o.a. Steve Stevaert waar Mw Liekens goed over de baan kon die een bepaalde reputatie , de Open Vld'ers Dewael & Somers...men herinnere zich hoe Dewael als parlementsvoorzitter in volle zitting een vrouwelijk parlementslid die wat door de knieën ging om iets aan een collega toe te vertrouwen ter orde riep stellende dat mannen het zeer appreciëren als vrouwen voor hen knielen maar toch niet in het parlement wat andere aanwezigen zeer lustig vonden EN DE DEWAEL ZIT ER NOG..is de VS op straat
 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  Als het een republikein was stond dat vermeld in de titel. Waarom nu niet?
 • Dirk Theys

  2 maanden geleden
  Net als de meeste “bekwame” politiekers. Je mag dat alleen niet zeggen zonder bewijs. Conclusie: de onze zijn allemaal brave huisvaders.
 1. Paus houdt omstreden aartsbisschop van Keulen in dienst, maar die neemt eerst “spirituele pauze”

  Paus houdt omstreden aartsbis­schop van Keulen in dienst, maar die neemt eerst “spirituele pauze”

  Paus Franciscus heeft beslist om de omstreden aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer-Maria Woelki, in dienst te houden. De aartsbisschop ligt al een lange tijd onder vuur door zijn aanpak van verschillende misbruikschandalen binnen de Duitse kerk. Hoewel het Vaticaan in een verklaring meedeelt dat de paus nog steeds “rekent op Woelki”, heeft de kardinaal zelf beslist om enkele maanden een “spirituele time-out” te nemen.
 2. Grote verschillen in oversterfte tijdens coronacrisis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Grote verschil­len in oversterf­te tijdens coronacri­sis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Er blijken grote verschillen te zijn tussen de lidstaten van de Europese Unie (EU) wat betreft de oversterfte tijdens de coronacrisis. De slechtste leerlingen van de klas zijn zonder uitzondering te vinden in Oost-Europa. België houdt zich op in de middenmoot. Eén land deed het met kop en schouders beter dan al de rest en slaagde er zelfs in om ondersterfte (!) te noteren. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft uitleg.
 3. Akkoord in de maak rond terugkeer financieel directrice Huawei naar China

  Akkoord in de maak rond terugkeer financieel directrice Huawei naar China

  Een rechtbank in New York moet vandaag een akkoord tussen de Amerikaanse autoriteiten en de financiële topvrouw van de Chinese telecomreus Huawei beklinken. Zo zal een einde komen aan de lange juridische strijd en spanning tussen China, de VS en Canada. Meng Wanzhou, CFO en dochter van Huawei-stichter Ren Zhengfei, zal dankzij het akkoord na bijna drie jaar terug kunnen keren naar China, schrijft The Wall Street Journal vrijdag op basis van welingelichte bronnen.