Greg Abbott, de gouverneur van de Amerikaanse staat Texas
Volledig scherm
Greg Abbott, de gouverneur van de Amerikaanse staat Texas © AFP

Gouverneur Texas skipt dan toch bijeenkomst wapenlobby NRA in dezelfde staat, ook haken verschillende muzikanten af

Aankijkend tegen wassende kritiek na de bloedige schietpartij in een lagere school in Texas, zal gouverneur Greg Abbott vrijdag dan toch niet de jaarlijkse conventie van de machtige wapenlobby NRA (lijfelijk) bijwonen, zo heeft het NBC News gemeld. Ook sturen verschillende muzikanten die gingen optreden hun kat.

 1. Greet De Keyser in de VS. De gouverneur heeft de vergunningen voor wapens afgeschaft. En meer en meer geven de rechtbanken hem ook gelijk
  PREMIUM

  Greet De Keyser in de VS. De gouverneur heeft de vergunnin­gen voor wapens afgeschaft. En meer en meer geven de rechtban­ken hem ook gelijk

  “Ik heb hier geen woorden voor”, zegt Jorge me. Hij is een latinoman die vlakbij de Robb Elementary School woont. Hij begrijpt het niet. Hij is 83 en zijn 3 kinderen hebben er ook school gelopen. “Waarom hier?”, vraagt hij me. “Het enige wat wij hier ooit van politie merken, is als de grenspolitie achter mensensmokkelaars aangaat.” Hij gaat later op de avond naar de herdenkingsplechtigheid in de sporthal. “Ik moet dit met andere mensen delen, anders word ik gek, vrees ik.”
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?