Greg Abbott, de gouverneur van Texas, tijdens een persconferentie in Uvalde, Texas. (27/05/2022)
Volledig scherm
Greg Abbott, de gouverneur van Texas, tijdens een persconferentie in Uvalde, Texas. (27/05/2022) © AFP

Gouverneur Texas beweert misleid te zijn over politieoptreden tijdens bloedbad: “Ik ben woedend”

Greg Abbott, de gouverneur van Texas, is naar eigen zeggen misleid geweest over het politieoptreden tijdens de schietpartij in de basisschool in Uvalde, waarbij 21 doden vielen onder wie 19 kinderen. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie. Hij had de informatie die hij na het bloedbad had ontvangen doorgegeven aan het publiek, “maar bepaalde informatie die ik kreeg, blijkt niet te kloppen en daar ben ik woedend over”.

 1. Vader van 18-jarige schutter reageert op dramatische schietpartij in Texas: “Hij had mij beter doodgeschoten in plaats van een bloedbad aan te richten”

  Vader van 18-jarige schutter reageert op dramati­sche schietpar­tij in Texas: “Hij had mij beter doodgescho­ten in plaats van een bloedbad aan te richten”

  De vader van de 18-jarige schutter Salvador Ramos, die dinsdag 21 mensen – onder wie 19 kinderen – doodschoot op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas, heeft voor het eerst gereageerd op de wrede daad van zijn zoon. “Hij had mij beter doodgeschoten in plaats van een bloedbad aan te richten”, aldus de 42-jarige Salvador Ramos senior. De man had naar eigen zeggen nooit verwacht dat zijn zoon zo’n gewelddadige misdaad zou plegen. “Ik wil dat de wereld weet hoeveel spijt ik heb van wat mijn zoon heeft gedaan”, vertelt Ramos in een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite ‘The Daily Beast’.
 1. Twee gearresteerde Belgen opnieuw vrijgelaten na overval kunstbeurs in Maastricht: collier ter waarde van 27 miljoen euro zou verdwenen zijn
  Play

  Twee gearres­teer­de Belgen opnieuw vrijgela­ten na overval kunstbeurs in Maastricht: collier ter waarde van 27 miljoen euro zou verdwenen zijn

  De twee Franstalige Belgen die gisteren zijn opgepakt na een overval op de Nederlandse kunstbeurs Tefaf in Maastricht, zijn opnieuw vrijgelaten. Er lijkt hier sprake van een misverstand, zei hun advocaat Stijn van Merm eerder al aan het ‘Algemeen Dagblad’ (AD). In de auto van de verdachten zijn volgens de raadsman geen juwelen of wapens gevonden.
 2. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
  Play

  Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

  Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.