Gouverneur Ron DeSantis toont de zojuist door hem ondertekende wet, terwijl hij is omringd door basisschoolkinderen in een school in Shady Hills, Florida.
Volledig scherm
Gouverneur Ron DeSantis toont de zojuist door hem ondertekende wet, terwijl hij is omringd door basisschoolkinderen in een school in Shady Hills, Florida. © AP

Gouverneur Florida ondertekent controversiële anti-gaywet

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, heeft maandag zijn handtekening gezet onder een controversiële wet waardoor er niet meer over seksuele geaardheid en genderidentiteit mag gesproken worden in de klas. Er is vanuit verschillende hoeken kritiek op de ‘Don't Say Gay’-wet, die officieel de Parental Rights in Education Act heet. Disney, een van de grootste werkgevers in de staat, liet al weten er alles aan zullen te doen om de wet weer te laten intrekken.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Medewerkers zeggen dat Disney eiste dat LGBTQ+-verhalen en -personages uit films werden geschrapt

  Medewer­kers zeggen dat Disney eiste dat LG­BTQ+-verhalen en -personages uit films werden geschrapt

  Disney heeft ervoor gezorgd dat er in diverse films van Pixar geen LGBTQ+-verhalen en -personages zitten. Dat claimen queer medewerkers van studio Pixar, die onder het Disney-concern valt, in een brief die het Amerikaanse vakblad ‘Variety’ kon inkijken. In de brief uiten medewerkers hun ongenoegen over het feit dat Disney weigert de omstreden ‘Don’t say gay’-wet te veroordelen die binnenkort in Florida wordt ingevoerd.