BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gorbatsjov: "Drooglegging van Sovjet-Unie was fout"

De campagne tegen alcoholgebruik in de voormalige Sovjet-Unie dertig jaar geleden was een fout en had niet zo drastisch moeten gebeuren. Dat zei oud-leider Michail Gorbatsjov van de Sovjet-Unie vandaag tegen de krant Komsomolskaja Pravda.

 1. Grote militaire parade in Moskou om Wereldoorlog II te herdenken
  Rusland

  Grote militaire parade in Moskou om Wereldoor­log II te herdenken

  De grote Russische parade om het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, dit jaar 70 jaar geleden, is om 10 uur plaatselijke tijd van start gegaan op het Rode Plein in Moskou. De parade startte met een minuut stilte. Rusland herdenkt met een groot militair defilé zijn overwinning tegen nazi-Duitsland. Op de eretribune heeft de Chinese president Xi Jinping plaatsgenomen naast de Russische president Vladimir Poetin. Heel wat vooral westerse staatshoofden blijven weg van de 'Victory Parade'. De Russische president Vlamidir Poetin heeft er opgeroepen om de militaire machtsblokken te laten varen en voluit te kiezen voor een wereldwijde veiligheidsorde.
 2. Poetin: "Rusland en Duitsland slaan weg van verzoening in"
  Herdenking einde WO

  Poetin: "Rusland en Duitsland slaan weg van verzoening in"

  De Russische president Vladimir Poetin gelooft dat Duitsland en Rusland, ondanks alle moeilijkheden, de weg van de verzoening zijn ingeslagen. "Het is geen geheim dat de Duits-Russische verhoudingen geen al te beste tijd kennen - door de gebeurtenissen in Oekraïne", zei Poetin op een gemeenschappelijke persconferentie in Moskou. Merkel hamerde er tijdens haar ontmoeting met Poetin op dat er een vreedzame oplossing moet komen voor het Oekraïense conflict.