Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Google stuurt ingenieur die beweert dat chatbot gevoelens heeft met betaald verlof

Volgens Google-ingenieur Blake Lemoine heeft een chatrobot “de gevoelens van een kind” ontwikkeld. Na de onthulling van gesprekken met de robot werd de man op betaald verlof gestuurd door de technologiegigant, schrijft ‘The Washington Post’. Google ontkent met klem dat de robot met kunstmatige intelligentie menselijke gevoelens heeft. 

 1. AI-gestuurde robotboot slaagt erin om zonder bemanning Atlantische Oceaan over te steken

  AI-gestuurde robotboot slaagt erin om zonder bemanning Atlanti­sche Oceaan over te steken

  Meer dan 400 jaar geleden voer het schip Mayflower met 102 Engelse kolonisten vanuit het Britse Plymouth naar Amerika. Die overtocht duurde twee maanden. Een robotboot zonder bemanning en gestuurd via artificiële intelligentie wou de historische trip nog eens overdoen in amper drie weken tijd. Het schip stak de Atlantische Oceaan inderdaad over, maar meerde zondag aan in Canada in plaats van in Amerika.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.